تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/04/07 - 08:11
کد خبر: 508915

نگاهی بر آخرین تحولات صحنه انتخابات ریاست جمهوری؛

پایان رسمی تبلیغات نامزدها/ آیا انتخابات به دور دوم می‌کشد؟

پایان رسمی تبلیغات نامزدها/ آیا انتخابات به دور دوم می‌کشد؟

نظرسنجی‌ها در حال حاضر نشان می‌دهد که سه نامزد پیشتاز انتخابات فعلی یعنی محمد باقر قالیباف، سعید جلیلی و مسعود پزشکیان هیچ کدام به احتمال زیاد موفق به کسب این میزان از رأی نخواهد شد و انتخابات به مرحله دوم خواهد رفت.

به گزارش گروه سیاسی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سرانجام فردا ۸ تیرماه به ایستگاه پایانی خود می رسد و ملت ایران همچون گذشته با شناخت عرصه و صحنه و برای اعتلا و سرافرازی میهن و جمهوری اسلامی به میدان انتخابات می‌آیند و در پاسخ به فراخوان رهبر معظم انقلاب و مبنا قراردادن شاخصه های یک انتخاب خوب، زبان بدگویان و دشمنان را کوتاه خواهند کرد.

باتوجه به پایان رسمی تبلیغات نامزدها از ساعت ۸صبح امروز۷تیرماه، در این گزارش نگاهی داریم به بخشی از آخرین اقدامات سیاسی نامزدهای ریاست‌جمهوری درمهلت قانونی برای افزایش مشارکت حماسه پرشکوه انتخابات. مشارکت پرشور و حماسه‌آفرینی در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری یقینا مسیر کشور را برای تحقق شعار ایران قوی و سرافراز به طور ویژه یاری می‌کند. 

معتقدیم آزادی حق همه انسان‌هاست

مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سفر به مشهد  اظهار کرد: من یکی مثل شما هستم و دوست دارم صدای شما را در کشور بلند اعلام کنم و گوشی داشته باشم برای شنیدن صدای شما. ایران متعلق به همه ایرانیان است مال یک دسته، قوم و جناح نیست ایران را ایرانیان می‌سازند؛درنتیجه بایدهمه کسانی که دراین مملکت زندگی می‌کنند،حق داشته باشندبراساس شایستگی به آنجایی که باید، برسند. وی ادامه داد: اگرهمه پای صندوق‌های رای بیایند؛ خواهیم توانست حرف خود را محکم‌تر بزنیم و سهم خود را در قدرت داشته باشیم، معتقدیم ایران مال ایرانیان است. معتقدیم آزادی حق همه مردم مذاهب و انسان‌هاست و شعار انقلاب استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی است.

مشارکت در انتخابات  بیانگر توان ملی است

مصطفی پورمحمدی نیز با حضور در یک نشست خبری گفت:نظام ما براساس تعهدات خود یعنی با قانون اداره می‌شود، کشور براساس مقررات مصوب و برنامه‌های روشن به پیش می‌رود. وی بیان کرد: آیت‌ا...رئیسی سبک مدیریت اسلامی‌انقلابی را زنده کرد، این راه باید با قوت ادامه یابد. پورمحمدی، مشارکت در انتخابات رانشان‌دهنده توان ملی دانست و گفت:حضور مردم پای صندوق رای و افزایش مشارکت، سبب اقتدار ملی شده و کشور را در برابر توطئه‌های بیگانگان و بدخواهان بیمه می‌کند. وی گفت: به نفع کسی کنار نمی‌روم و هیچ دلیلی برای این موضوع نمی‌بینم. وی بیان کرد: طبق نظرسنجی‌ها انتخابات دو مرحله‌ای خواهد شد، آرای افراد بالای جدول نزدیک است هرچند آراسازی توسط طرفداران آنها نیز انجام می‌شود.

مسیر ما حق است و ملت ما باید از آن انتفاع ببرد

سعید جلیلی در جمع مردم شیراز گفت: اگر کسی حوصله هم‌صحبتی با صاحبنظران را نداشته باشد وبخواهد با کمترین تشر عقب‌نشینی کند، چگونه می‌خواهد کشور را پیشرفت دهد؟ وی با بیان اینکه باید درعرصه‌های مختلف فناورانه حضور پرقدرت داشته باشیم. تصریح کرد: اگر می‌گویید باید جهش کرد، باید در برابر فساد بایستید و نباید کسی باشید که با اولین تشر، دست از مبازره با فساد بردارید. مسیر ما حق است و ملت ما باید از آن انتفاع ببرد. امروز در بزنگاه تاریخی هستیم، آیا می‌خواهیم این مسیر را با نگاه جهش و استفاده از فرصت‌ها پیش ببریم و مسائل روزمره و آسیب‌ها را هم حل کنیم یا این‌که بهانه بیاوریم فلان توافق امضا نشد و نتوانستیم؟ باید فرصت‌ها را بشناسیم و اشراف داشته باشیم .

قراردادهای نفتی زمان خاتمی فاجعه‌بار بود

علیرضا زاکانی نیز در جمع دانشجویان دانشگاه تهران با بیان این‌که وقتی حسن روحانی دولت را تحویل گرفت، ۲۰۵ هزار میلیارد تومان بدهی به بانک‌ها داشت، و وقتی دولت را به شهید رئیسی تحویل داد ۱۳۰۰هزارمیلیارد تومان بدهی داشت، تصریح کرد: دولت روحانی به اندازه کل بودجه یک سال، بدهی به دولت سیزدهم منتقل کرد. وزرای دولت سابق گفتند در آغاز یک توفانیم و عن‌قریب قیمت ارز سه رقمی خواهد شد اما چنین نشد وشرایط امروز به نحوی است که هرکس کشور راتحویل بگیرد، کشور غارت‌زده نمی‌گیرد.  زاکانی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان گفت: من در مناظرات به کسی بی‌اخلاقی نکرده‌ام، بلکه تنها نقد کرده‌ام. اگر در مورد کرسنت حرف زده‌ام، زیرا زمان خاتمی قراردادهای نفتی فاجعه‌بار بود.

مردم اجازه بازگشت به دهه ۹۰ را نمی‌دهند

محمدباقر قالیباف هم در ورزشگاه شهید شیرودی اظهار کرد: نتیجه تفکری که دوگانگی را رقم زد، تورم و افزایش ۲۶ برابری نقدینگی است، می‌خواهند آن روزها را تکرار کرده و آن شرایط را به نوعی به مردم تحمیل کنند اما مردم متوجه این مسأله هستند. قالیباف گفت: معتقدیم ناکارآمدی، ریشه فساد و تمام اتفاقات است، اگر اتفاقات دیگری می‌افتد ریشه در نوع فساد و تصمیم‌های خلق‌الساعه دارد. این نابه‌سامانی‌ها، ناکارآمدی‌ها و دوگانگی‌های بیهوده که یک دهه کشور را عقب نگه داشت و سیستم متوقف شد، حل می‌کنیم. آب نوشیدنی را هم به برجام گره زدند. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مردم دیگر اجازه چنین کار‌هایی و بازگشت به دهه ۹۰ را نخواهند داد. 

اولویت ما ادامه کار «دولت خدمت» است

سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تا زمان ارسال محتوای روزنامه به چاپخانه و در روز آخر تبلیغات، محتوای خاصی تولید یا منتشر نکرد اما رئیس ستاد انتخاباتی سید امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی در اصفهان، طی یک نشست خبری به شعار انتخاباتی نامزد متبوع خود با عنوان «دولت مردمی و خانواده» اشاره کرد و گفت: هدف این کاندیدا، واگذاری امور کشور به مردم است و در این راستا دولت به‌عنوان تسهیلگر به مردم کمک می‌کند. وی اولویت نخست کاندیدای مورد حمایت خود را ادامه دادن مسیر «دولت خدمت» بیان و تاکید کرد: این نامزد انتخاباتی به خانواده اهمیت ویژه‌ای می‌دهد و در برنامه‌های خود، مشکلات و نیازهای  آنها را دیده‌ ‌است.

به چه کسی رای دهیم؟

اعتقاد قلبی و واقعی به مبانی انقلاب داشته باشد
کارآمد باشد
شب و روز نشناسد
دنبال کار باشد
توانایی برای کار کردن داشته باشد
از عناصر و همکاران خوب استفاده کند
از همه ظرفیت‌های کشور استفاده کند
آویزان به قدرت‌های خارجی نباشد
چشمش به خارج از مرزهای کشور نباشد
قدر ظرفیت‌های کشور را بداند

گمانه‌ها دور دومی شدن انتخابات

نظرسنجی‌ها در حال حاضر نشان می‌دهد که سه نامزد پیشتاز انتخابات فعلی یعنی محمد باقر قالیباف، سعید جلیلی و مسعود پزشکیان هیچ کدام به احتمال زیاد موفق به کسب این میزان از رأی نخواهد شد و انتخابات به مرحله دوم خواهد رفت. هر کسی که در خروجی انتخابات هشتم تیر یا مرحله دوم انتخابات رئیس‌جمهور شود باید تلاش کند که مسیر شهید رئیسی را ادامه بدهد و در صورت توان هم این مسیر را بهتر کند. احیای کارخانه‌های تعطیل شده، گسترش ارتباط با همسایگان، عضویت در نهاد‌ها و پیمان‌های مهم بین‌المللی و مواردی که همگی باعث محبوبیت رئیس جمهور شد. 

احتمالاً شنبه هفته بعد خبر انتخاب رئیس‌جمهور بعدی را در فضای رسانه‌ای خواهیم شنید؛ کسی که خلف قانونی شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی می‌شود، اما ایران ما در این روز‌ها و بعد از تلاش‌های موفق دولت سیزدهم که البته ناتمام ماند به کسی نیاز دارد که خلف گفتمانی، فکری و اجرایی رئیس‌جمهور شهید هم باشد تا به جای بازگشت به عقب، ملت ایران رو به جلو حرکت کند. همه این‌ها وابسته به تصمیم آدینه پیش‌روی ملت ایران است. 

نظرسنجی‌ها در حال حاضر نشان می‌دهد که سه نامزد پیشتاز انتخابات فعلی یعنی محمد باقرقالیباف، سعید جلیلی و مسعود پزشکیان هیچ کدام به احتمال زیاد موفق به کسب این میزان از رأی نخواهد شد و انتخابات به مرحله دوم خواهد رفت. هر کسی که در خروجی انتخابات ۸ تیر یا مرحله دوم انتخابات رئیس‌جمهور شود باید تلاش کند که مسیر شهید رئیسی را ادامه بدهد و در صورت توان هم این مسیر را بهتر کند. احیای کارخانه‌های تعطیل شده، گسترش ارتباط با همسایگان، عضویت در نهاد‌ها و پیمان‌های مهم بین‌المللی و مواردی که همگی باعث محبوبیت رئیس جمهور شد. در نهایت اینکه مردم امتداد شهید رئیسی را می‌خواهند. 

 توصیفات کم سابقه رهبری از رئیسی عزیز

شهید رئیسی از جمله سیاستمداران مورد علاقه رهبر انقلاب بود. این علاقه در توصیفات بعد از شهادت رئیس‌جمهور مشخص و عیان است. مردمی بودن، فعالیت انقلابی و جهادی شهید رئیسی باعث شد که بعد از شهادت، رهبر انقلاب توصیفات مختلفی در مورد ایشان به کار ببرند که نشان دهنده عمق باور رهبری به سلامت فکری و کاری شهید جمهور بود. برخی از این توصیفات در ادبیات رهبری کم سابقه است. 

رهبر انقلاب اسلامی در پیام خود شهید رئیسی را خادم الرضا (ع) نامیدند و نوشتند «با اندوه و تأسف فراوان خبر تلخ درگذشت شهادت‌گونه عالم مجاهد، رئیس‌جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادم‌الرضا علیه السلام جناب حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان‌الله علیهم را دریافت کردم». 

تلاش بی‌وقفه در خدمت به مردم در همه مدت مسئولیت و رئیس‌جمهور جامع الاطراف هم از دیگر صفاتی است که رهبری درباره رئیس‌جمهور شهید به کار بردند. رهبری در بخش دیگری از پیام خود با اشار به طعن دشمنان تأکید کرد: «آزردگی‌هایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزی‌اش برای پیشرفت و اصلاح امور نمی‌شد. رئیس‌جمهوری که در مقابل طعن دشمنان و منتقدان مغرض همواره سکوت می‌کرد. همه اعتراف کردند که او مرد کار و عمل و خدمت و صفا و صداقت بود. برای خدمت شب و روز نمی‌شناخت. رئیسی عزیز در خدمتگزاری به کشور و ملت نصاب جدیدی ایجاد کرد که با وجود تلاش خدمتگزاران قبلی، تاکنون در این حد و حجم و کیفیت و با این صداقت و پر کاری نبوده است». 

رهبر انقلاب هم در نهایت در حرم امام خمینی (ره) و در سالگرد رحلت امام از جفا‌هایی که بر رئیسی عزیز رفته سخن گفتند و آن جمله مشهور که «دلم برای رئیسی سوخت» را به زبان آوردند که نشان دهنده حجم این جفا‌ها است: «او حتی با کسانی که به او بدی و اهانت کرده بودند با کرامت برخورد می‌کرد و پاسخ تند و زشت و عصبی به آن‌ها نمی‌داد. من دلم برای رئیسی سوخت که برخی در زمان حیات او حتی حاضر نبودند یک کلمه از این حرف‌ها بگویند و با وجود مشاهده این برجستگی‌ها، آن‌ها را کتمان یا حتی وارونه منعکس می‌کردند و او را می‌آزردند که البته او غالباً جوابی به آن‌ها نمی‌داد، اما گاهی هم نزد من می‌آمد و مقداری شکایت می‌کرد». 

 چرا رئیسی عزیز شد؟

چرا شهید رئیسی در نگاه مردم و در کلام رهبر انقلاب عزیز شد که امروز هم ما در روزنامه جوان و در این گزارش رئیس‌جمهور بعدی را دعوت می‌کنیم که امتداد رئیسی و راه رئیس‌جمهور شهید باشد. نکته مهم در کارنامه شهید جمهور تلفیق باور به گفتمان انقلاب اسلامی و کارآمدی بود. یعنی در کنار اینکه رئیس‌جمهور مظهر شعار‌های انقلاب بود توانست در مدت سه سال ریاست بر جمهور کارآمدی و توانمندی خود را در اداره کشور نشان دهد. فراموش نکردیم که دولت را شهید جمهور زمانی تحویل گرفتند که در نتیجه ناکارآمدی دولت روحانی و مسائل پیش آمده از کرونا، کشور درگیر مشکلات مختلفی بود و سفره مردم حسابی آب رفته بود. سیاست خارجی هم در وضعیت مناسبی قرار نداشت و اصلی‌ترین پروژه دولت یعنی برجام هم در حالت مرگ قرار گرفته بود. در این شرایط شهید رئیسی حاضر شد مسئولیت دولت را برعهده بگیرد با اینکه از وضعیت هم آگاهی کامل داشت. یعنی از زیر بار مسئولیت قرار نکرد.

 تلفیق باور به گفتمان انقلاب اسلامی و کارآمدی باعث طراحی راهبرد‌هایی در حوزه‌های مختلف اداره کشور شد که در هر کدام توفیقات مختلفی دولت شهید رئیسی به دست آورد. به عنوان مثال در حوزه سیاست خارجی نگاه چند بعدی به سیاست خارجی یکی از راهبرد‌های فعالی دولت رئیسی بود که موفق بود. بازسازی روابط با همسایگان و تنوع‌بخشی به سیاست خارجی نتیجه این راهبرد دولت رئیسی بود. در واقع از ویژگی‌های بارز سیاست خارجی در دوره شهید آیت الله رئیسی تغییر حرکت تک ساحتی در عرصه خارجی بود.

تجربه تلخ تلاش برای ارتباط با چند قدرت غربی و ثمره تقریبا هیچ آن و همچنین رکود در سایر بخش‌های خارجی موجب شد دولت ارتباط با کشور‌های مختلف در جغرافیای گوناگون را در دستور کار قرار دهد. ذیل همین راهبرد توجه به آفریقا، شرق آسیا، همسایگان و امریکای جنوبی از دل این تعریف بیرون آمد. عضویت ایران در پیمان شانگهای، بریکس، سازمان APAC، موافقتنامه تجارت آزاد ایران با کشور‌های عضو اوراسیا و موارد مشابه در مدت کوتاه ریاست جمهوری شهید رئیسی ثمره این نوع نگاه بود. در همین دوران و با همین نگاه در حوزه اقتصادی هم تحولات مختلفی رخ داد هر چند که زخم‌های کهنه در این مدت کوتاه قابل درمان نبود. افزایش فروش نفت کشور و مهار شیب رشد تورم و تولید نقدینگی از مهم‌ترین دستاورد‌های اقتصادی در این دوران بود. 

اما نکته مهم به دلیل سیاست اخلاقی شهید رئیسی و تقوای سیاسی که در عمل و رفتار این شهید بود امید عمومی به نهاد‌های دولت و احیای سرمایه اجتماعی هم تا حد زیادی در این دوران انجام شد که در دولت قبل به شدت آسیب دیده بود. 

بی تردید دولت شهید رئیسی باید استمرار پیدا کند، چراکه راهبرد‌های اتخاذی هم مبتنی بر گفتمان انقلاب بود و هم اینکه کارآمد عمل کرد. اما اینکه باید این سیاست‌ها را هم ارتقا داد نکته دیگری است که نمی‌توان آن را رد کردو ورئیس‌جمهور بعدی اگر بتواند باید در این مسیر هم گام بردارد. 

رئیس‌جمهور بعدی هرکس که باشد و از این شش نفر هرکس که بتواند رأی مردم را به دست بیاورد باید کار کند و مشکلات مردم را رفع کند. مردم علاقه‌مند و خواهان تنش و درگیری و بگو مگو‌های سیاسی نیستند، چراکه این بگو مگو‌ها نه در سفره مردم نانی می‌شود و نه آبی.

گزارش از محمد جهاد

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
راه اندازی کمپین هفته وحدت توسط حامیان جلیلی و قالیباف
کارشناس اسرائیلی: دوره پیروزی‌های ما به پایان رسیده است
اسپالتی: گل دوم سوئیس اعتماد به نفس ما را نابود کرد!
اسپانیا به شکایت درباره نسل کشی اسرائیل می‌پیوندد
ابراز نگرانی آلمان درباره دور دوم ریاست جمهوری ترامپ
واکنش پورمحمدی به اعلام نتایج انتخابات
قدردانی مخبر از حضور مردم ایران در انتخابات
نشست مشترک رئیس ستاد انتخاباتی جلیلی، قالیباف، زاکانی و قاضی‌زاده
صداوسیما بعد از سال‌ها مناظره ۲ نفره برگزار می‌کند
مسکو: مجبوریم به پهپادهای آمریکا بر فراز دریای سیاه پاسخ دهیم
مشخص شدن زمان پخش مناظره‌های ۲ نفره نامزدها
رشد مشارکت مردم استان تهران در انتخابات ریاست جمهوری
جلیلی: به روستاها بروید و صدای ما را به آنها برسانید
تشکر سردار منتظرالمهدی از نامزدهای انتخابات برای ادای احترام به «شهدای جمهور پلیس»
دختر پاراکماندار ایران نایب قهرمان شد
سرعت اینترنت فیبر نوری مخابرات ایران ۱۰ برابر شد
افتتاح نمایشگاه الکامپ ۱۴۰۳ +عکس
تجمع خانواده اسرا در مقابل وزارت جنگ رژیم صهیونیستی
بازی فاجعه‌آمیز ایتالیا و باخت نیمه اول به سوئیس
باقری: ایران بزرگترین قربانی سلاح شیمیایی در تاریخ معاصر است
امشب درباره تبلیغات تلویزیونی دور دوم تصمیم‌گیری می‌کنیم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top